Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic tog andra raka titeln

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic var hårt pressad i de två första seten men kunde vinna sin andra raka final i Wimbledon. Han besegrade Roger Federer med 7-6(7-1), 6-7(10-12),6-4,6-3 på tre timmar i en repris på fjolårsfinalen.

Novak Djokovic var samlad i tacktalet och förklarade varför han äter en del av gräset efter sina vinster.

– När jag var ett litet barn drömde jag om att vinna Wimbledon och göra något galet om jag väl skulle kunna göra det. Det har blivit en tradition nu, säger Djokovic något förlägen från centercourten.

Wimbledon 2015

Han tackade tränaren Boris Becker, som visade enorm inlevelse från logen, som också har tre titlar i Wimbledon.

– Vi har hittat rätt kemi. Det tog ett tag eftersom jag är serb och han tysk och det innebär betydande skillnader.

Efter matchen skickade Zlatan Ibrahimovic en hälsning till Djokovic.

– Vilken mästare, min kompis Djokovic. Ännu en Grand Slam. Idemo (översatt: ”Nu kör vi”), säger han i sin app.

Federer var stor som förlorare

– Jag är nöjd med mitt spel och sugen på mer. Jag hade mina chanser i första set och i början av tredje man han var tuff på de viktiga poängen och förtjänade segern, säger den populäre Federer

Matchen hade kunnat varit slut betydligt tidigare men i andra set grävde Federer djupt och räddade sex setbollar och förlängde matchen.

Serben styrde spelet och fick framförallt Federer att springa från sida till sida och var en klass bättre och tog sin tredje Wimbledontitel. Därmed har han lika många titlar från Wimbledon som tränaren Boris Becker.

Stefan Edberg levde med från logen och stod ofta upp och pushade Federer som står kvar på sju Wimbledontitlar. Det står nu 20-20 i inbördes möten.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet