Simone Halep vann tredje titeln för året. Foto: Bildbyrån

Simona Halep segrade i Montreal

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep vann WTA-turneringen i Montreal. I finalen besegrade rumänskan Madison Keys från USA i två raka set, 7–6, 6–3. ”Det var tufft att vinna i dag för hon slog riktigt hårt”, säger Halep.

Senast de båda möttes var i Wimbledon för bara några veckor sedan. Då lyckades Madison Keys, rankad tia i världen, pressa rumänskan till ett tredje set men väl där var Simone Halep den bättre tennisspelaren.

I dag vann Halep i två raka set, det första med 7–6 efter tiebreak där serven bröts totalt åtta gånger. Den rumänska världsfemman säkrade sedan segern genom att ta hem andra set med 6–3 och bärgade därmed sin tredje titel i år.

– Det var tufft att vinna i dag. Jag kunde inte spela min bästa tennis på grund av att hon slog hårt. Så jag försökte slå bollen långt bort från henne, för att få henne att springa, säger Simone Halep till wtatennis.com.

Vinsten betyder också att Simone Halep är obesegrad i tio raka matcher och att hon klättrar från femte till tredje plats på världsrankingen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.