Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Danielle Collins fullbordar sin skräll: ”Det är som en saga”. Foto: ELSA

Skrällen fullbordad – Danielle Collins vinner WTA-turneringen i Miami

Uppdaterad
Publicerad

Danielle Collins, 30, har stått för en skräll utöver det vanliga.

Den oseedade amerikanskan har säkrat sin första WTA 1000-titel i karriären.

Detta efter att hon besegrat världsfyran Jelena Rybakina i finalen i Miami.

Hon har sedan tidigare meddelat att det här blir hennes sista säsong. Nu står det klart att 30-åriga Danielle Collins säkrat sin största titel i karriären.

– Det känns som att jag spelat framför tusentals av mina bästa vänner. Det har verkligen betytt mycket. En otrolig upplevelse, jag har aldrig tidigare varit med om något liknande, säger Collins, som växt upp och bott i Florida.

I finalen mot fjärderankade Jelena Rybakina vann Collins i raka set med siffrorna 7–5, 6–3. Hon tappade inte ett set i hela turneringen.

”Jag har hälsoproblem”

WTA 1000 är den näst mest prestigefyllda tennisturneringen efter Grand Slam. Många vill se henne fortsätta karriären.

– Det är många välvilligt inställda frågor och många vill se mig fortsätta på en hög nivå men jag har hälsoproblem och behöver komma bort från tennisen, säger Colins som lider av en kronisk inflammationssjukdom som kan påverka chanserna att bli gravid.

Collins, rankad 53:a i världen, har sedan tidigare tagit två andra mindre titlar på WTA-touren. Hon kommer att stiga till plats 22 på nästa ranking och kommer därmed att bli seedad i Grand Slam-turneringarna.

Collins fick en prischeck på 11,7 miljoner kronor för segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.