DC-skandal kostar 17-åring 60 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Efter ännu en enkel miss i Davis Cup-matchen mot Storbritannien fick unge kanadensaren Denis Shapovalov nog. Vad han inte räknade med var att domaren Arnaud Gabas råkade komma i vägen. Och han får rejäla böter.

Den tennisbollknocken fick Kanada på fall. Storbritannien tilldömdes segern, 3-2 totalt, och avancerade därmed till kvartsfinal i Davis Cup där Frankrike väntar i april.

Det var i den femte och avgörande singeln skandalen inträffade. Storbritanniens Kyle Edmund ledde med 6–3,6–4,2–1.

”Skamsen och generad”

– Lyckligtvis är han (domaren) okej, men givetvis är det ett oacceptabelt beteende från mig. Jag känner mig otroligt skamsen och generad och det känns fruktansvärt att svika mitt lag och mitt land på det här sättet, säger Shapovalov enligt Ottawa Citizen. Han får nu böta 62 000 kronor. Shapovalov slipper maxboten på

105 000 kronor eftersom slaget inte var avsiktligt.

– Det var ett märkligt sätt att vinna på, har aldrig varit med om något liknande, säger Edmund till Davis Cup.

Storbritanniens världsetta Andy Murray vilade efter Australian Open.

Domarens öga svullnade igen och han fördes till sjukhus efter att ha diskat 17-årige Shapalov som omedelbart ångrade sitt tilltag och gick fram till domaren för att be om ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.