Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Coco Gauff förlängde segersviten till 15 matcher. Foto: PEDRO PARDO

US Open-vinnaren Coco Gauff har nu längsta segersviten på WTA-touren

Uppdaterad
Publicerad

US Open-vinnaren Coco Gauff är klar för kvartsfinal i Pekings 1 000-turnering efter att ha besegrat Veronika Kudermetova med 7-6(7-5),6-2. Det var 15:e segern i rad, vilket är den längsta sviten på årets WTA-tour.

Sviten på 14 segrar delade hon tidigare med förra världsettan Iga Swiatek.

Första set var extremt jämnt och 19-åriga Gauff räddade fyra setbollar innan hon kunde vinna tiebreaket med 7-5.

– Det var till hundra procent en gamechanger att jag kunde rädda de där setbollarna. Hon spelade så bra i det första setet. Efter att jag vunnit det kunde jag höja min nivå, säger Gauff i intervjun på banan i TV4 Plays sändning efter att ha avgjort på sin tredje matchboll.

Kudermetova slog en boll över baslinjen efter en lång duell.

Först gången Gauff spelar i Kina

I förra matchen vann Gauff ett drama mot Petra Martic som tog över tre timmar – i hennes första turnering i Kina i karriären.

– Det har gått bra hittills. Jag hade en del tuffa matcher i början av turneringen och känner att jag förbättrar mig för varje match vilket jag är glad för. Nu känns det som att jag spelar på en högre nivå längre perioder, säger världstrean Gauff, som i kvarten får möta antingen Maria Sakkari eller hemmahoppet Wang Xinyu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.