Wozniacki anklagar Wimbledon för sexism

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan kritiserades Wimbledon för deras klädkod.

Nu får de ännu hårdare kritik – av en av sportens största stjärnor.

Caroline Wozniacki anklagar arrangörerna för sexism.

”Kvinnorna får inte möjlighet att spela på de stora banorna”, säger hon.

Caroline Wozniacki är i fokus i Wimbledon. Dock inte på grund av hennes spel. I stället är det för att hon har rasat mot arrangörerna och anklagat dem för att vara sexistiska.              

Anledningen är att hon tycker att damspelarna får för få matcher på de stora banorna, där det mestadels varit herrspelare som fått husera.          

Wimbledon 2015

– Det är helt klart skillnad, kan jag säga. Jag tror att de flesta av oss damer känner att vi också förtjänar att få spela på de stora banorna framför de stora publikmassorna, säger hon, enligt diverse internationella medier. 

”Inte fått möjlighet”

Wozniacki, som överraskande åkte ut mot spanjorskan Garbine Muguruza i den fjärde omgången, är inte nöjd med hur det ser ut.

– Damerna har inte fått möjlighet att spela på de stora banorna. Man får bara en dammatch på bana ett och centrecourten. Större delen av förra veckan var det även bara en dammatch på bana två, säger hon.

Värt att notera är att damerna får samma prispengar som som herrarna i Wimbledon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet