Foto: TT Nyhetsbyrån

The Mauler: ”Jag får träna vid tre-fyra på morgonen”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson kommer framträda vid en presskonferens klockan 23 i kväll. Men redan nu har svensken uttalat sig om den kommande matchen på Tele 2 Arena mot Anthony Johnson. – Jag är skitsugen, det är dags nu.

Uppladdningen inför fajten, som startar klockan 03.00 svensk tid, blir annorlunda pga den udda starttiden.

– Jag kommer få träna typ vid tre-fyra på morgonen de sista veckorna innan fajten. I början kommer det vara jobbigt, ovant och så. Men när fajten kommer så kommer jag att vara förberedd, säger svensken till Expressen.

Alexander Gustafsson MMA

Men problemen med dygnsrytmen är inget som stör svensken. Han är otroligt sugen på att tävla.

– Jag har haft världens otur. Det suger liksom, det har varit alldeles för lite matchande. Så jag är skitsugen, det är dags nu. På hemmaplan och under dessa omständigheter dessutom, säger han till tidningen.

Att klockslaget skulle bli ett problem ur publiksynpunkt är inget Gustafsson oroar sig över.

– Det blir nog inga problem. Men visst, det är lite speciellt eftersom något sånt här aldrig har hänt förut.  Folk kommer väl att gå från krogen till arenan. De som kommer, de kommer. För mig personligen är det sak samma. Jag ska bara gå dit och göra min grej och slå Anthony Johnson, säger han till Aftonbladet.

Anthony Johnson är en kontroversiell motståndare.  Den 19 september stängdes amerikanen av tills vidare av UFC. Han var misstänkt för kvinnomisshandel och indragen i en rättsprocess. Bara sex fdagar innan han presenterades som The Maulers motståndare friades amerikanen.

– Han är inte dömd för det, så jag vill inte säga något så... Men det kommer någonstans i från, och det är tråkigt helt klart, säger Gustafsson till Expressen.

– Vad han har gjort eller inte gjort, det har ingen betydelse för mig. Han är här för att ta det jag har. Han vill slå mig så att han kan få en titelfajt och jag ska göra allt för att det inte ska hända. Jag vill ha den fajten, jag vill ha det bältet. Man får se på det professionellt bara, säger han till Expressen.

Fakta: Gustafsson vs Johnson

Namn: Alexander Gustafsson.

Smeknamn: ”The Mauler”.

Född: 15 januari 1987 i Arboga.

Bor: Stockholm.

Längd: 195 cm.

Vikt: 93 kg.

Viktklass: Lätt tungvikt.

Facit i UFC (Ultimate Fighting Championship): Tio matcher har resulterat i åtta vinster. En av förlusterna var i titelmötet med mästaren Jon Jones.

Aktuell: Ställs mot Anthony Johnson på Tele2 Arena i Stockholm den 24 januari i en match som avgör vem som får nästa titelmatch.

Namn: Anthony Johnson.

Smeknamn: ”Rumble”.

Född: 6 mars 1984 i Dublin, Georgia, USA.

Längd: 187 cm.

Vikt: 93 kg.

Viktklass: Lätt tungvikt.

Facit i UFC: Har vunnit nio av 13 matcher.

Aktuell: Har aldrig tidigare gått en titelmatch och har med matchen mot Alexander Gustafsson på Tele2 Arena i Stockholm den 24 januari chans att säkra ett möte med mästaren i lätt tungvikt.

/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alexander Gustafsson MMA

Mer i ämnet