The Mauler plåstras om. Foto: TT Nyhetsbyrån

”The Mauler” gästade Sportspegeln

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är tillbaka på svensk mark efter gårdagens UFC-seger över britten Jimi Manuwa. I kväll gästar svensken Sportspegeln.

Gustafsson passade även på att skicka ytterligare en passning till sin förmodade titelmotståndare Jon Jones.

– Jag väntar på dig, det är allt jag har att säga, säger Gustafsson på Arlanda.

UFC

Bara 1.18 minuter in i andra ronden knäade Gustafsson sin motståndare Januwa hårt i ansiktet, följt av flera hårda slag – och matchen var vunnen. Den segern var ett måste för att få till en returmatch mot Jon Jones, och den kan bli verklighet redan i höst.

Men får amerikanaren som han vill, måste The Mauler först möta Daniel Cormier innan en titelmatch är aktuell. Men svensken tror att det ligger något annat bakom den kommentaren.

– Jag tror att han är lite halvskraj faktiskt. Jag håller tummarna och hoppas att det snart blir en returmatch. Jag har inte blivit garanterad det än men vill definitivt möta Jones igen, säger The Mauler.

Flört mellan Zlatan och Gustafsson

Zlatan Imbrahimovic har hyllat den svenske MMA-stjärnan vid flera tillfällen och i går kom svaret från Gustafsson som äntrade arenan med Zlatans nya verision av den svenska nationalsången i högtalarna.

– Det kändes rätt att gå in till den låten, det är den som får mig att tagga till.

Och under kvällen replikerade i sin app:

– ”Stort grattis Alex! Jag är mer glad för din seger än min match och rekord i dag. Bältet nästa. Braaaaavo!”.

– Det är en stor ära att ha ett sådan stöd från Zlatan, sa Gustafsson på Arlanda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet