The Maulers rival fast för kokain

Uppdaterad
Publicerad

Jon ”Bones” Jones har i ett oannonserat dopingtest testat positivt för benzoylecgonine, en beståndsdel i kokain. UFC-mästaren i lätt tungvikt, som svenske Alexander Gustafsson förlorade titelmatchen mot ifjol, har nu lagt in sig själv på en drogavvänjningsklinik.

Beskedet kommer bara dagar efter att Jones besegrade Daniel Cormier i en titelfajt på MGM Grand Garden.

Många anser att Jones är den största MMA-fajtern genom tiderna.

UFC

Jones ska ha testats den 4 december av den sk Nevada-kommissionen, skriver Yahoo Sports.

I ett senare test i december (datum okänt), ska Jones ha testat negativt.

MMA och Nevada-kommissionen följer WADA:s regler, som säger att bensoylekgonin inte är förbjudet i tävlingsfria perioder.  Därför kunde inte kommissionen straffa Jones eller hindra honom från att tävla trots vetskapen om det positiva testet.

Jones uttalar sig till sajten genom sin advokat och är ångerfull och erkänner att han har drogproblem.

”Med stöd av min familj, har jag påbörjat ett drogbehandlingsprogram. Jag vill be om ursäkt till min fästmö, mina barn, liksom min mor, far och bröder för de misstag som jag gjort. Jag vill också be om ursäkt till UFC, mina tränare, mina sponsorer och till mina fans. Jag tar detta behandlingen på  stort allvar. Därför uppskattar jag och min familj avskildhet ”

Den 24 januari möter Alexander ”The Mauler” Gustafsson Anthony Johnson i en match på Tele2 Arena i Stockholm. Vinnaren i den matchen är tänkt att få gå en titelmatch mot regerande mästaren Jon ”Bones”Jones, som nu alltså befinner sig på en drogavvänjningsklinik. 

Huruvida planerna på den matchen ändras av dagens besked är ännu osäkert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet