Tinne ska försvara dubbla titlar

Uppdaterad
Publicerad

Hon har vunnit världscupdressyren i Stockholm två år i rad. Sveriges främsta dressyrryttare är nu redo att ta sin tredje raka titel på hemmaplan. – Jag är jättesugen på att komma in och tävla med ”Anton”, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

Med en åttondeplats på världsrankningen är Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello Sveriges just nu bäst rankade dressyrekipage.

De är på plats i Stockholm för att inleda inomhussäsongen – och försvara sin titel.

Sweden International Horse Show

– Jag är jättesugen på att komma in och tävla med ”Anton” och visa honom den här fina arenan, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

– Det är bara att rida så bra som det går, och ”Anton” känns jättefin nu. Sedan är det första inomhustävlingen, de blir lite annorlunda. Det gäller att förbereda sig på rätt sätt och förutspå hur han kommer att reagera när han kommer in, fortsätter hon.

Att ”Anton” ofta blir lite hetare när tävlingarna hålls inomhus, är inget som oroar den svenska stjärnan – Vilhelmson Silfvén tänker inte hålla igen.

– Jag vill nog ha lite go och tryck, han har ju rutinen. han är ju inte nybörjare, så jag ska nog försöka rida ordentligt.

Grand Prix-klassen avgörs under lördag förmiddag. Tinne Vilhelmson Silfvén har startnummer 14, beräknad starttid 12.30. Totalt sju svenska ekipage i startfältet.

De främsta ekipagen går vidare till söndagens avgörande kür, som sänds direkt i SVT Play från 13.10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden International Horse Show

Mer i ämnet