Transatlantkedjan bakom LHC:s seger

Uppdaterad
Publicerad

Rhett Rakhshani, Andrew Gordon och Garrett Roe utgör en av SHL:s poängbästa kedjor. Mot HV71 visade de på nytt sin klass och spelade huvudroller i 2–1-segern.

Amerikanen Roe satte 1–0 i mitten av första perioden, framspelad av landsmannen Rakhshani och kanadensaren Gordon. Roe som anslöt till Linköping inför den här säsongen har fått en kanonstart i klubben, målet innebar hans sjätte poäng för säsongen.

Förre LHC-spelaren Oscar Sundh kvitterade för HV71 i spel fem mot fyra, vilket var Linköpings första insläppta mål för säsongen i boxplay.

SHL

Rakhshani ut skadad

Men gästernas transatlantkedja skulle få sista ordet.

I numerärt överläge satte Andrew Gordon 2–1, efter assistpoäng från Roe, vilket också blev slutresultatet.

Gordon var dessförinnan inblandad i en omdiskuterad situation när han tufft tacklade HV:s Kevin Stenlund som tvingades bryta matchen.

Trots segern avgick Linköping med en viss bitter eftersmak, sedan Rakhshani utgick skadad efter en smäll i slutet av första perioden.

Förlusten var den tredje raka för HV71, medan Linköping hakar på i tabelltoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet