Foto: Bildbyrån

Tredje majorn – tredje caddien

Uppdaterad
Publicerad

Gillar du att resa runt världen, har en vilja att hela tiden bli bättre samt är duktig på mått och avstånd?

Här är ett jobb för dig: ”Jag letar efter en ny caddie”, säger Anna Nordqvist.

Men se upp, anställningsvillkoren är inte de allra bästa.

Skämt åsido, men när det nu är dags för årets tredje majortävling så är den svenska världselvan redan inne på sin tredje caddie.

Golf

-Jag valde att bryta med min caddie för några veckor sedan. Jag vill ha någon som kan vara med långsiktigt, som tillsammans med hela mitt team jobbar för att vi ska utvecklas, och inte någon som är lite lat och trött. Dessutom är personligheten viktig, säger Nordqvist.

Hon bröt det tvååriga samarbetet med kanadensaren Jason Gilroyed, kallade in Jesse Karlsson – som egentligen lagt sin caddiekarrär på hyllan efter sina år med bland andra Peter Hedblom, Robert Karlsson och Niclas Fasth – till US Open och nu till British Open är brorsan Mattias på väg till Turnberry för att hjälpa till.

-Brorsan är egentligen den bästa caddien, han känner till hur jag spelar och han känner mig väl. Han offrar ledighet nu för att hjälpa mig.

Kan du inte få honom att ta ledigt ett år för att hjälpa dig fram till OS?

-För mig personligen vore det en bra lösning, men inte för honom. Det kommer jag inte att vilja göra. Han är bara med i två veckor, han går sista året på en byggingenjörsutbildning och ska sen börja jobba.

Vad är viktigt i rollen?

-Jag har full kontroll på det svingmässiga, så det handlar mer om att ha koll på måtten och vara ”laid back”. Är man med i toppskiktet en söndag så vill man ju inte ha en caddie som blir påverkad av pressen, det ska ju snarare vara den som får mig lugn.

Det finns såklart redan spekulanter.

Dock ingen klockren än så länge.

-Ja, när det går bra så brukar det ju göra det. Men jag vill inte ta en caddie bara för sakens skull, jag vill ha någon det känns rätt med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet