Foto: TT Nyhetsbyrån

Tyresö hoppar av allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Tyresö hoppar av allsvenskan. Konkurshotade Tyresö fullföljer inte pågående säsong i damallsvenskan, uppger klubben på sin hemsida.

Klubben skriver på hemsidan om beslutet:

”Tyresö Fotboll AB har idag beslutat att inte fullfölja säsongen i Damallsvenskan 2014. Beslutet grundas på att Bolaget inte har ett tillräckligt antal spelare för att på ett sportsligt rättvist sätt delta i de 15 kvarvarande omgångarna, och på att Bolagets ägare Tyresö FF inte avser att låna ut juniorer från de egna leden. Av samma skäl har även laget i Svenska Spel F19 dragits ur.”

Damallsvenskan 2014

– Det är naturligtvis med sorg i hjärtat som vi tar det här svåra beslutet, men under det fortsatta arbetet under torsdagen har vi konstaterat att detta är ett oundvikligt beslut med tanke på sportslig rättvisa och att vi inte vill riskera unga spelares hälsa, säger föreningens ordförande Hans Lindberg till klubbens hemsida.

Beslutet får nu till följd att de spelare som i dag har kontrakt med klubben har möjlighet att förhandla med andra klubbar med omedelbar verkan.

Bolagets ansökan om förlängd rekonstruktion kvarstår samtidigt, men utslaget i den frågan påverkar inte den fortsatta sportsliga verksamheten i föreningen Tyresö FF.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet