Alberto Contador fick en bra start på Tour de France. Foto: TT Nyhetsbyrån

Storfavoriterna tog kontroll i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Förra året kraschade de ur. I dag tog de två storfavoriterna Chris Froome och Alberto Contador istället ett litet grepp om Tour de France. På den blåsiga andra etappen tjänade de tid på bland andra fjolårsvinnaren Vincenzo Nibali.

André Greipel vann den andra etappen av Tour de France. Den tyske cyklisten, som fyller 33 år den 16 juli, var snabbast i spurten.

Han var precis före slovaken Peter Sagan över mållinjen. Fabian Cancellara, Schweiz, slutade trea och britten Mark Cavendish kom fyra efter 166 körda kilometer.

Tour de France

Två av favoriterna i spurtavgörande

Cancellara bär i och med det den gula ledartröjan under den tredje etappen.

Spurten avgjordes i en grupp som hade brytit sig loss i kantvind och regn under etappen. Där fanns två av de fyra stora favoriterna med: Alberto Contador och Chris Froome.

De andra två: fjolårsvinnaren Vincenzo Nibali och colombianen Nairo Quintana, fastnade i bakom när klungan splittrades upp och tappade värdefull tid. De kom i mål en minut och 27 sekunder efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de France

Mer i ämnet