Foto: TT Nyhetsbyrån.

Uefa vill skjuta upp Fifa-val

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens omröstning för att välja en ny Fifa-ordförande kan komma att skjutas upp.

Efter onsdagens razzia mot Fifas ledning, där flera högt uppsatta chefer greps och en stor mutskandal började uppnystas, kräver nu det europeiska fotbollsförbundet Uefa att omröstningen för att välja en ny ordförande för Fifa skjuts upp.

– Vi känner starkt att Fifakongressen borde skjutas upp, och att ett nytt val till presdentpostens kan organiseras inom sex månader, sade Ueafas presstalesman Gianni Infantino.

FIFA

Uefa meddelar att man kommer att hålla ett möte med exekutivkommittén på onsdagkvällen och att på torsdagen träffa samtliga medlemsländer. I ett öppet brev på sin egen hemsida fördömer Ueafa Fifas agerande.

”Dessa händelser visar, återigen, att att korruptionen är djup rotad inom Fifa”

Omröstningen är för närvarande tänkt att hållas på fredag, sedan tidigare har Ueafa sagt att man inte tänkt stödja sittande presidenten Sepp Blatter, utan istället rösta på hans motståndare Prince Ali bin Al Hussein.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet