Unik polsk seger mot rivalen Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Vilken fest det blev i Warszawa för de polska fansen – landslagsidolerna slog för första gången Tyskland i en fotbollsmatch. – Jag kan inte skylla på spelarna, men kanske skulle vi satt någon av våra chanser, säger Tysklands förbundskapten Joachim Löw.

2-0 slutade drabbningen i EM-kvalet. I en fantastiskt intensiv och välspelad match gjorde Polen 1-0 i 51:a minuten genom Arkadiusz Milik, på nick. Manuel Neuer kom ut fel på inlägget och fick se bollen gå in bakom sig.

– Jag kom ut för sent där. Jag gjorde ett misstag. Men jag hade inte tagit bollen om jag stått kvar på linjen heller, säger Neuer om målet.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Tyskland hade flera chanser att utjämna men lyckades inte. Lukas Podolski sköt i slutet i ribban, men istället utökade Polen till 2-0 genom Sebastian Mila efter en kontring. Stjärnan Robert Lewandowski hittade fram med en fin pass till Mila, som kunde placera in bollen.

Polen hade inför matcher tolv förluster och sex kryss mot VM-vinnaren Tyskland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet