Uppsalas Dwight Burke i kamp med Södertäljes John Robertson.

Uppsala-final med kniven mot strupen – efter 36 år

Uppdaterad
Publicerad

36 års väntan är över.

I kväll spelas åter en herr-SM-final i Uppsala igen.

Då är Uppsala i ett utsatt läge.

”Jag hoppas att spelarna njuter”, säger tränaren Kelly Grant.

I kväll spelas den första SM-finalen i Uppsala sedan 1979. När den gör det spelar hemmalaget med kniven mot strupen. Södertälje leder nämligen med 2–0 i matcher. Uppsala är därmed i ett pressat läge i matchserien som spelas i bäst av sju matcher.

– Vi har gjort det förut och ska göra det igen, säger tränaren Kelly Grant till Uppsala Nya Tidning, och syftar på att hans lag vände 0–2 till 2–2 både i årets semifinal mot Borås samt fjolårets semifinal mot just Södertälje.        

Basketligan herr

”Vill kunna lägga frågan åt sidan”

Om Södertäljes Aaron Anderson får spela efter rasistanmälan är ännu oklart. Om det blir klart innan kvällens match är inte säkert.

– Förbundet hade nog den ambitionen från början. Därför har vi också försökt medverka så snabbt och så bra som möjligt. Även förbundet vill ju kunna lägga den här frågan åt sidan, så att det kan handla om dunkar, returer och basket igen, säger Södertäljes sportchef Robert Andersson till lt.se.

SVT Sport sänder matcherna på webben, med start 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan herr

Mer i ämnet