Foto: TT Nyhetsbyrån

Sändningstider Vasaloppet 2015

Uppdaterad
Publicerad

Den 8 mars, en vecka senare än vanligt, är det dags för det årliga Vasaloppet mellan Sälen och Mora. Så här sänder SVT från skidfesten.

Sändningarna av den nio mil långa prövningen drar igång 07.30 med Vinterstudion. En halvtimme senare går starten i Vasaloppet.

På SVT Play kan tittarna följa vår åkande reporter Rickard Olsson med ”Olsson-cam”, där även besök i vallaboden utlovas. En kamera kommer även att vila på målgången från och med 12.30.

Av de 15 800 deltagarna (fullbokat) är flera världsstjärnor från VM i Falun med. Inte minst guldhjälten Johan Olsson, silvermedaljören Daniel Richardsson och folkkäre Anders Södergren. Ryssarna Maxim Vylegzjanin, guldmedaljör på skiathlonen, och Alexander Legkov samt polskan Justyna Kowalczyk, bronsmedaljör i sprintstafett i Falun, antar också utmaningen.

Så sänder SVT

07.30-16.55

Vinterstudion SVT1/SVT Play

07.30-

Olsson-cam/vallaboden

08.00-13.00

Vasaloppet, klassisk stil SVT1/SVT Play

12.30-

Målkamera i Mora

Programledare: André Pops, Yvette Hermundstad (@yvettesvt)

Kommentatorer: Jacob Hård (@svtjacob), Anders Blomqvist

Reportrar i spåret: Stephan Wilson Yüceyatak (@stephan_wilson), Kalle Moreus, Kajsa Bergqvist

Åkande reporter: Rickard Olsson (@enRickardOlsson)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet