Charlotte Kalla har inget emot om Ebba Andersson slår hennes rekord. Foto: Bildbyrån

Andersson jagar nytt guld – och Kallas rekord

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags vann 19-åriga Ebba Andersson JVM-guld på 5 km fritt – i kväll har supertalangen chansen att öka på medaljsamlingen när skiathlonen avgörs. ”Jag är verkligen imponerad över hur Ebba hanterar favoritskapet” säger Charlotte Kalla till Expressen.

Det har varit en svensk guldfest i Soldier Hollow den här veckan. Anna Dyvik har vunnit två guld i U23-VM och i onsdags tog Ebba Andersson hem JVM-guldet på 5 km fritt.

Trots att Andersson bara är 19 år har hon i kväll chans att slå Charlotte Kalla och Stina Nilsson i antal JVM-guld. Redan förra året vann hon dubbla guld och när hon tog sin överlägsna seger i onsdags klev hon upp på tre guld – lika många som de två A-landslagsstjärnorna.

”Vore bara jättekul”

Kalla, som är nästan exakt tio år äldre, skulle dock inte ha något emot att bli passerad.

– All framgång för svensk längdskidåkning är positiv och det vore bara jättekul för Ebba, säger Charlotte Kalla till Expressen.

Hon har själv följt Anderssons framfart i JVM i Soldier Hollow via liverapportering och var full av beundran över supertalangens framfart.

– Jag är verkligen imponerad över hur Ebba hanterar favoritskapet och vinner guldet.

Kan bli aktuell för VM

Efter guldet i förrgår öppnade Rikard Grip för att Andersson kan ta en plats till VM i Lahtis senare om tre veckor.

– Ja, vi får se när det närmar sig. Och titta på hela säsongens resultat. Men alla som åker skidor fort oavsett om det är på U23 eller junior eller seniortävlingar blir ju intressanta, sa Grip då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.