Andraplats igen för Holmlund

Uppdaterad
Publicerad

Anna Holmlund kämpade hårt för att ta förstaplatsen efter gårdagens andraplacering, men precis som igår vann Fanny Smith före svenskan. – Fantastiskt bra av Anna, säger SVT:s expert Lars Lewén.   

Anna Holmlund kom tvåa även i dagens VC-tävling i skicross. Svenskan hade en enkel resa fram till final, men där blev schweiziskan Fanny Smith för svår, precis som under gårdagen.

Holmlund hade känning på Fanny Smith till en början men tappade lite fart och hamnade till slut 33 hundradelar efter segraren.   

Världscupen i skicross

– Det blev tight i starten – jag hade kunnat göra det lite bättre men det är svårt att köra om om man inte gör allt perfekt, säger Holmlund efter finalen.

– Fantastiskt bra av Anna men man vet hur mycket hon ville ha den här segern och få slå Fanny på hennes hemmaplan, säger SVT:s expert Lars Lewén.       

En liten tröst för Anna Holmlund är att hon tar över ledningen i världscuptotalen.

– Jag hade hellre varit etta, så klart, men jag är ganska nöjd ändå. Jag leder världscupen tillsammans med Victor och det är historiskt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skicross

Mer i ämnet