André Myhrer: ”Vi förlorade ett guld”

Uppdaterad
Publicerad

Som siste åkare hade André Myhrer ett gyllene läge att ta Sverige till final , men ett misstag blev mycket kostsamt. ” Vi vann en bronspeng men förlorade också ett guld”, säger Myhrer till SVT Sport.

Efter en dramatisk förlust i semifinalen mot Frankrike blev det till slut ett VM-brons för Sverige i lagtävlingen i S:t Moritz.

Maria Pietilä Holmner och Mattias Hargin vann sina lopp i parallellslalomen och Sverige ut att ha greppet mot slutsegraren Frankrike.

Små marginaler

Det hela tog dock en – för blågula ögon – tråkig vändning sedan Frida Hansdotter och André Myhrer förlorat sina respektive lopp vilket gjorde att Frankrike tog finalplatsen på bättre tid.

Den sistnämnde grämer sig att medaljen inte är i en ädlare valör.

”Dumt misstag”

– Det kändes som vi hade chans på guldet, men jag gjorde ett dumt misstag mot Pinturault där jag fastnade i flaggan, säger Myhrer tilll SVT Sport och tillägger:

– Det är små marginaler. Någonstans känner jag att vi vann en bronspeng men förlorade också ett guld.

Bronsmedlajen innebär att Sverige tagit medalj på fyra raka VM i lagtävlingen.

Hela tävlingsprogrammet för VM, som sänds i TV4 och Eurosport, hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.