Foto: TT Nyhetsbyrån

Åre kan få världscuptävlingar – redan om två veckor

Uppdaterad
Publicerad

Det är snöbrist i Frankrike.

Då kan det bli skidfest i Sverige.

Nu tyder det mesta på att Åre får dubbla världscuptävlingar denna säsong.

– Det skulle vara jättekul, säger förbundsdirektören Niklas Carlsson.

Det är sedan länge klart att damerna ska köra världscupslalom och storslalom i Åre i mars. Men nu tyder det mesta på att både herrarna och damerna kommer att köra slalom och storslalom där redan om två veckor: Den 13 och 14 december.

Anledningen är att det är stor snöbrist i franska Val d'Isere och Courchevel, som ska arrangera världscuptävlingarna Luciahelgen. 

Världscupen i alpint

”För en diskussion”

På torsdag kommer det att genomföras en snökontroll, och om det inte har blivit några större förändringar tyder det mesta på att Åre tar över tävlingarna.

– Vi för en diskussion och det tas beslut på torsdag. Vi kollar på förutsättningar och ser att backen är redo, och för nu en diskussion med rättighetsinnehaverna och ser om det är möjligt att genomföra en tv-produktion. Men vi ser goda möjligheter, säger det svenska skidförbundets förbundsdirektör Niklas Carlsson till SVT Sport.

Är ni den enda kandidaten som Fis (det internationella skidförbundet pratar med)?

– Ja, såvitt jag vet är det Åre man jobbar med.

– Vi tycker att det skulle vara jättekul att ha både herrar och damer som tävlar här.

”Ser inte jättebra ut”

Enligt Carlsson ser väderförutsättningarna inte allt för gynsamma ut för de franska arrangörerna.

– Det ska bli kallare, men bara några få minusgrader, så det ser inte så jättebra ut. Såvitt jag vet har det inte snöat något där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet