Matchhjälten Andreas Bergwall gratuleras efter straffsegern Foto: Bildbyrån

Bandyherrar vann suddenstraffar mot Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Sverige och Ryssland spelade 1-1 i en försmak på den förmodade VM-finalen i bandy i Chabarovsk, Ryssland. Sverige vann sedan efter straffar med 6-5 (straffarna 5-4). Nu blev Sverige gruppetta och får möta Lettland i kvartsfinal.

– Vi tar med oss att vi gjorde en mycket bättre andra halvlek. De fick kontra för mycket på oss i första, det rättade vi till i andra och skapade också mycket mer, säger den svenske matchvinnaren, målvakten Andreas Bergwall till SVT Sport.       

Det såg illa ut när Patrik Nilsson och Per Hellmyrs missade två av Sveriges tre första straffar men Andreas Bergwall  gick in och knep två ryska straffar under ordinarie tid. I den åttonde straffomgången satte Erik Säfström sin straff medan Pavel Bulatov sköt så att Andreas Bergwall räddade och blev Sveriges stora matchvinnare.

Bandy-VM 2015

Sverige hade sin bästa period efter pausen när Daniel Mossberg kvitterade till 1-1 på en hörna.

Hade du tagit Mossbergs kanon?

– Haha...Nej, det hade jag inte gjort, säger Bergwall.

Sverige hade efter Mossbergs 1-1 flera fina chanser att göra 2-1 innan spelet jämnade ut sig mot slutet igen.

– Jag vet inte om detta betyder så mycket egentligen, nu väntar Lettland, Finland och sedan förmodligen Ryssland i final men det var nyttigt att få känna på trycket från publiken i den här arenan. Det gäller att vi är tydliga för det är svårt att höra varandra där ute med 10000 på läktarna, säger Bergwall till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandy-VM 2015

Mer i ämnet