Foto: Bildbyrån

Björgen inför förhören: ”Jag är spänd”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka ska Marit Björgen vittna för att hjälpa sin landslagskompis Therese Johaug. ”Jag är spänd” säger norskan till Expressen.

I helgen är Marit Björgen tillbaka i tävlingsspåren, då världscupen kommer till Ulricehamn. Den norska veteranen – som stod över Tour de Ski – ska köra tio kilometer fristil under lördagen och stafett under söndagen.

Sedan väntar en annan slags utmaning för 36-åringen. I nästa vecka ska Björgen vittna för Therese Johaug, då stjärnan förhörs av Norges idrottsförbund.

– Jag är spänd, nervös. Och det är viktigt för mig att bidra med det jag kan för att hjälpa Therese, säger Björgen enligt Expressen.

– Det kommer att bli väldigt speciellt.

I oktober framkom det att Therese Johaug testats positivt för det förbjudna preparatet Clostebol. Enligt egen utsago har hon fått i sig den anabola steroiden efter att ha använt en läppsalva mot munsår. Johaug är avstängd i väntan på den slutgiltiga domen. Antidoping Norge har föreslagit en 14 månader lång avstängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.