Foto: TT/Nyhetsbyrån

Björgen överlägsen vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Marit Björgen gjorde som Charlotte Kalla. Hon var fullständigt överlägsen på de norska mästerskapen – och visade att VM-formen redan är här. ”Jag trodde att det är lite tidigt att vara i så bra form, men sedan kom jag ihåg att det fortfarande är några veckor kvar till VM”, säger Björgen NRK.

Marit Björgen visade fantastisk VM-form i norska mästerskapen i Lynga.

Ingen kunde hota mästerskapets drottning, som gick i mål hela minuten före Ingvild Flugstad Östberg på torsdagens 10 km i klassisk stil.

– Jag har följt min plan. Kroppen fungerar bättre och bättre. Jag hoppas kunna lyfta mig lite till, säger Björgen till NRK.

Det ser ut att kunna bli en rejäl VM-kamp mellan Kalla, som gjorde ett väldigt starkt lopp när hon blev historisk på SM igår, och Björgen på VM i finländska Lahti om några veckor. En av distanserna är just 10 km klassisk stil.

På herrsidan så visade sig Martin Johnsrud Sundby vara mänsklig. Bronspeng blev det för Sundby i loppet över 15 km klassisk stil. Han var dock över minuten efter segraren Didrik Tönseth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.