Björgen vann i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

36-åriga Marit Björgen segrade i den norska premiären – trots stökig uppladdning.

Den norska storstjärnan, som stod över gårdagens tävling på grund av förkylning, gick ut i ett högt tempo i det tio kilometer långa fristilsloppet i norska Beitostölen. Halvvägs in i tävlingen tappade Marit Björgen ledningen till landslagskamraten Heidi Weng, men mot slutet visade hon sin styrka och korsade mållinjen först av alla.

Marit Björgen gjorde egentligen comeback sent under fjolårssäsongen efter att ha varit borta från skidåkningen under sin graviditet. Det var dock till den här säsongen hon skulle komma tillbaka till toppen på allvar, men uppladdningen har inte varit optimal. Först hämmades hon av skador under hösten och strax före tävlingarna i Beitostölen har hon varit förkyld.

– Tvivlen har varit där många gånger. Jag har varit både sliten och ledsen, men jag har tagit mig igenom det. De goda stunderna har gjort att jag har fortsatt tro på det, säger Marit Björgen till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.