Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Vändningen: Kalla kan tävla redan i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla tävlar eventuellt redan i helgen, i Skandinaviska cupen i Norge. ”Om det flyter på fortsatt bra för Charlotte kommer hon att tävla i Lillehammer”, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

I går kom beskedet från Skidförbundet att Charlotte Kalla inte skulle tävla igen förrän nyårsafton. Hon sa att hennes egna behov var viktigare och att hon skulle lyssna på vad kroppen säger.

Men nu visar det sig att Kalla kanske redan är tävlingsklar till helgen.

Enligt förbundskapten Rikard Grip svarar Kalla bra på träningen och han säger att om allt flyter på lika bra resten av veckan så tävlar Charlotte Kalla i Skandinaviska cupen i Lillehammer redan i helgen.

I världscuppremiären i Ruka fick publiken se Kalla klappa igenom totalt, bland annat  plågade hon sig uppför en backe i knapp träningsfart. Hon slutade på en 75:e plats, och har genomgått flera läkarundersökningar för att se vad det var som hände. Förra veckan konstaterades att Kalla drabbats av hjärtflimmer och hon skulle ta en paus från tävlandet.

Men på måndagen kom alltså vändningen. Kalla kan vara tävlingsklar redan till helgen.

Fredag till söndag pågår Skandinaviska cupen i Lillehammer.

– Vi tar ut fem plus fem seniorer till Skandinaviska cupen, samt två plus två juniorer. Om det flyter på fortsatt bra för Charlotte Kalla kommer även hon att tävla i Lillehammer, berättar Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Resten av landslaget drar till Davos i Schweiz, där Calle Halfvarsson, tvåa i totala världscupen och Stina Nilsson, världscupfemma, blir tongivande.

Både Halfvarsson och Nilsson avstår distansloppen och kommer enbart att delta i sprint. På distans är nu Marcus Hellner och Johan Olsson de stora blågula hoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.