Foto: SVT/Bildbyrån

Experterna hyllar Nilsson: ”En bragd”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilssons fantastiska insats som totaltrea i Tour de Ski fick SVT Sports expertkommentator Anders Blomquist att brista ut i stora glädjeord. ”Det är en bragd, en fantastiskt fin insats”, säger han.

Stina Nilsson gick ut ledningen, tappade den till Heidi Weng, och tappade även andraplatsen till Krista Pärmäkoski. Men försvarade sin tredjeplats efter att hållit undan för en jagande Ingvild Flugstad Östberg över upploppet.

– Gång på gång har hon genomfört lopp och avslutningar, som jag inte trodde hon var mäktig till det här året, säger Anders Blomquist.

Tour de Ski

– Det hon får med sig hem som är allra viktigast är ett självförtroende, och en känsla för sig själv och skidåkningen som inte går att köpa för pengar, fortsätter han.

”Värd att vara på pallen”

Även Mathias Fredriksson stämmer in i hyllningskören till Stina Nilsson.

– Stina gör det väldigt bra. Det är kul och skönt att hon slutar på pallen. Hon har vunnit fyra etapper, då är man värd att vara på pallen, säger Mathias Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet