Experterna: ”Hon gick alldeles för tajt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports experter Johanna Ojala och Mathias Fredriksson är överens. Stina Nilsson föll på eget grepp när hon vurpade och försvann från medaljracet i VM-sprinten. ”Hon gick alldeles för tajt mot Matveeva i sista kurvan” säger Johanna Ojala till SVT Sport.

Stina Nilsson låg länge femma i sin semifinal, innan hon gick till attack. Men förhoppningen om ett finalavancemang slutade i att hon vurpade vid ingången på upploppet, i ivern att passera ryskan Matvejeva och norska Caspersen Falla så fort som möjligt.

– Hon var alldeles för ivrig, skulle gå en lång ytterkurva, men det är precis som hon ändrar sig och skär in, säger Mattias Fredriksson.

– Hon känns lite stressad, kanske inte känner att hon inte riktigt har skidorna och får jobba, jobba, jobba. Det blir det inte det där lugnet i taktiskt val, säger Johanna Ojala.

”Strulat eller vunnit”

Mathias Fredriksson anser att VM-vurpan sätter lite rubrik för hennes sprintsäsong i stort.

– Det är lite så det har varit i år. Antingen har det strulat eller så har hon vunnit. I Davos ramlade hon och i Lillehammer bröt hon staven. Det finns inget mitt emellan, säger Mattias Fredriksson.

Maiken Caspersen Falla vann sprintfinalen i stor stil.

Guide: VM i Lahtis – dag för dag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.