Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när Frida Karlsson berättar i P4 Extra om trafikolyckan i spelaren Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson polisförhörd mitt under träning

Uppdaterad
Publicerad

Hon var inblandad i en bilkrock strax före VM.

Nu avslöjar Frida Karlsson att hon förhördes av polis mitt under träning.

– Jag ville ju bara avsluta det där samtalet, säger hon till Expressen.

Längdstjärnan Frida Karlsson har tidigare berättat att hon krockade med en bil några dagar före VM-genrepet. Men uppladdningen inför världsmästerskapet stördes ytterligare.

Under ett träningspass på VM-lägret undvek hon att svara i telefon flera gånger, det visade sig vara samtal från polisen som skulle hålla ett förhör med henne.

– Jag är på förläger inför VM, kämpar varje dag med att försöka hålla ner stressnivån – och så händer det där. Jag ville ju bara avsluta det där samtalet. Men polisen ville ju att jag skulle beskriva hur allt gick till, verkligen alla detaljer. Jag tog på mig allt ansvar. Bötfäll mig liksom. Jag ville ju bara lägga på, säger Frida Karlsson till Expressen.

Siktar på totala världscupen

23-åringen tvingades betala böter för bilolyckan. Och trots den och polisförhöret knep hon, mot sina sänkta förväntningar, fyra medaljer på VM i Planica.

Nästa skidsäsong blir mästerskapsfri.

– Min första tanke var: jag går för att vinna världscupen. Andra tanken var att jag kanske inte ska tävla något den här säsongen, sade Frida Karlsson, som bestämt sig för att köra världscupen i vinter, tidigare till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.