Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson funderade över att enbart träna hela säsongen. Foto: SVT/Bildbyrån

Frida Karlsson övervägde att inte tävla alls: ”Kommer tre mästerskapsår”

Uppdaterad
Publicerad

En mästerskapsfri säsong väntar för längdskidåkarna. Därför har Frida Karlsson, 23, övervägt att inte tävla i världscupen över huvud taget.

– Andra tanken var att jag kanske inte ska tävla något den här säsongen, säger hon till SVT Sport.

Det har varit tre raka säsonger med mästerskap, men nu väntar en säsong helt utan VM eller OS för längdskidåkarna. Då har den svenska stjärnan Frida Karlsson tänkt annorlunda än tidigare.

– Min första tanke var, mästerskapsfri säsong – jag går för att vinna världscupen. Andra tanken var att jag kanske inte ska tävla något den här säsongen, säger hon.

Har du bestämt dig för hur du ska göra? 

– Jo, jag har bestämt mig och jag kommer att åka världscupen. Jag kommer att tävla, men jag kommer att ha ett synsätt att jag vet att det kommer tre mästerskapsår sedan. Så jag kommer träna den här säsongen ut. Annars brukar man ju träna ungefär tills säsongstart och sedan bibehålla över säsongen, men jag vill fortsätta utveckla under säsongen i år.

Förra säsongen vann hon fyra deltävlingar i världscupen, men under den kommande ligger fokus alltså inte på segrar.

– Det kommer vara mitt mindset i alla fall. 

Var det ett svårt beslut att ta? 

– Det är lätt att sitta här och säga, men jag tror det kommer vara svårare med den vinnarskallen man ändå har att gå in och ta lätt på en tävling, säger Karlsson.

Världscupsäsongen börjar den 24 november i finländska Ruka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.