Anna Holmlund. Foto: TT Nyhetsbyrån

Föräldrarna vakar vid Annas sida

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kom Anna Holmlunds föräldrar ned till sjukhuset i Bolzano i Italien för att vaka vid sin dotters sida. ”Vi känner oss väldigt trygga med personalen här” säger Lars Holmlund till SVT Sport.

Det var under måndagen som Anna Holmlund kraschade efter ett felskär under träning. Hennes tillstånd beskrevs under tisdagen som ”försiktigt stabilt” men hon hålls fortfarande nedsövd.

Så fort mamma Margareta och pappa Lars kunde reste de till Italien för att vara nära sin svårt skadade dotter.

– Jag och Margareta är vid Annas sida hela tiden och känner oss väldigt trygga med den fantastiska sjukhuspersonalen här, säger Lars Holmlund till SVT Sport.

Han berättar att man ser tydligt på Annas ansikte att det var en hård krasch.

– Största delen av smällen fick ansiktet ta så hon är väldigt blåslagen.

”Fantastiska värden”

Trots att den allvarliga skadan gjort att läkarna valt att låta Anna vara nedsövd, finns det positiva saker att ta med sig.

– Läkarna är fascinerade över hur fantastiska värden Anna har.

Efter ronden som läkarna gick vid 10-tiden under tisdagsmorgonen så meddelade läkarna att tillståndet var oförändrat.

– Det är den proceduren man har när man handlar med sådana här skador, de tre första dygnen är väldigt viktiga. Därför försätter man henne i det här tillståndet för att kroppen ska få vila och återhämta sig så bra som möjligt, sa sportchefen Joar Båtelson till SVT Sport tidigare under tisdagen.

Hur länge Anna Holmlund kommer hållas nedsövd är fortfarande oklart.

– Hon kommer forsatt att vara nedsövd så länge läkarna tycker det är nödvändigt, säger Lars Holmlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.