Johan Olsson i tävlingarna från Ruka. Foto: Bildbyrån.

Johan Olsson sjuk – Halfvarsson isolerad

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson kommer inte att delta i helgens tävlingar i Davos, på grund av förkylning. Dessutom känner Calle Halfvarsson av irriterande luftrör och har isolerats till ett eget rum.

Olsson, som börjat säsongen strålande, med seger i bruksvallarna och en fjärdeplats i Ruka, får nu se sin fina säsongsinledning bromsas upp. Han kommer inte att tävla i Davos, Schweiz i helgen.

Frågetecken finns också för Calle Halfvarsson.

– Han har lite känningar i luftrören, säger förbundskapten Rikard Grip.

Halfvarsson, som ligger tvåa i världscupen efter en stark start på säsongen, var inte med när skidlandslaget tränade i solen i Davos på torsdagen.

– Vi får se vart det tar vägen, men i dagsläget är det inget superalarmerande, säger Rikard Grip.

Flyttats till eget rum

Som säkerhetsåtgärd har Calle Halfvarsson flyttats till ett eget rum, men Grip vill inte ge någon prognos för 27-åringens möjligheter att tävla i helgen, där lördagens tremilslopp följs av sprint på söndag.

– Det är svårt att säga, vi får avvakta.

Svensken bekräftade uppgifterna

Höghöjdstävlingarna i Davos går över 30 kilometer och Johan Olsson vill inte riskera ett bakslag i infektionen, skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande. Lagkamrat Anders Svanebo från Stockviks SF tävlar i hans ställe.

– Anders har inlett säsongen bra med stabila lopp i både Bruksvallarna och Idre. Han skulle egentligen åkt Skandinaviska cupen i Lillehammer i helgen, men då klubbkompisen Johan Olsson lämnade återbud får Anders chansen på 30 km fristil i Davos, säger Rikard Grip.

Förbundskapten Grip har tidigare gett muntra besked om Charlotte Kalla. Kalla planeras delta i helgens tävlingar i Lillehammer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.