Foto: TT Nyhetsbyrån

Hansdotter tvåa i världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en andraplats för Frida Hansdotter i damernas slalom i världscupavslutningen i Meribel. Vinnare blev suverärna Mikaela Shiffrin, som i och med dagens resultat även tar hem slalomcupen.

Hansdotter var först ut av samtliga åkare i det första åket och hon var också snabbast, 0.07 sekunder före amerikanskan Mikaela Shiffrin på andra plats.

– Jag skulle försöka sätta lite press på henne i första och nu ligger jag före så kanske att man kan skaka henne lite, sade Hansdotter till SVT Sport efter sitt första åk.

Om Shiffrin kände någon press i det andra åket så syntes inte det alls, trots att det såg lite avslaget ut så tog hon en ledning med 40 hundradelar inför Hansdotters sista åk.

Hansdotter nådde inte riktigt upp till Shiffrin men det var nära, hennes andraåk var fem hundradelar långsammare än amerikanskan. Hansdotter slutade tvåa, såväl idag som i slalomcupen.

– Klart att man blir lite besviken, men jag är supernöjd med säsongen. Mest nöjd är jag med min stabilitet, gör jag en dålig tävling blir jag aldrig sämre än nia, säger Hansdotter.

Inför den avslutande storslalomen ligger Hansdotter sexa i totalcupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.