Hellner osäker inför premiären

Uppdaterad
Publicerad

Skidlandslaget ska göra säsongspremiär i Bruksvallarna, men Marcus Hellner väljer i stället att tävla hemma i Gällivare precis som de två senaste åren.

–Det brukar vara lite tröga starter för mig och det har varit så de senaste åren, så jag tror väl att det kommer att vara så nu också, säger han.

Anledningen till att Marcus Hellner ligger lågt i förhandssnacket är att han har haft problem med luftrören och haft en axelskada, vilket gör att han just nu är i en tuff uppbyggnadsperiod träningsmässigt och alltså inte alls är toppad för uppgifterna på Gällivares banor.

– Jag har inte direkt ”släppt upp” någonting utan jag är lite halvsliten så jag tror inte på något superresultat, säger Marcus Hellner som bland annat kommer att ställas mot den dubble VM-medaljören Alex Harvey från Kanada, Tour de Ski-trean Jevgenij Belov från Ryssland och den tjeckiske VM-medaljören Lukas Bauer.

Trots den konkurrerande tävlingen i Bruksvallarna anser sig arrangörerna i Gällivare ha det bästa startfältet hittills, med ett 50-tal världscupåkare.

– Det är alltid kul att komma på snö. Det blir kul att tävla här, och det är ju alltid roligt att tävla på hemmaplan också, så det ser jag fram emot, säger Marcus Hellner inför premiären i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.