Foto: Bildbyrån

Hellner trea i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en kanadensisk segrare på herrarnas 15 km i Ulricehamn – och Marcus Hellner gjorde vinnaren Alex Harvey sällskap på pallen. ”Grymt häftigt – så mycket minnen härifrån”, sa Hellner om tävlingen på ”hemmaplan”.

Norrmannen Martin Johnsrud Sundby stod för en avslutning som såg ut att räcka för segern, men då kom kanadensaren Alex Harvey som en kanonkula och slog Sundby med sex sekunder.

På tredjeplats kom Marcus Hellner, som gick i mål 14,3 s efter Harvey. Hellner, som är uppvuxen i Lerdala, levererade inför Ulricehamnspubliken, bara 10 mil från sin hemort.

Vinterstudion

– Att få lyckas här är stort. Det är så nära hemma och så mycket minnen från när man var liten. Att kunna delta efter att man varit sjuk och sen att det går så bra, det är häftigt, sa Marcus Hellner till SVT Sport.

– Det var mycket adrenalin. Inför loppet blir man så sjukt taggad och det hjälpte mig i dag, sa Marcus Hellner till SVT Sport.

Fin insats av Richardsson

Daniel Richardsson hamnade på en fin sjundeplats, 25 sekunder efter segraren Harvey.

– Så härligt att se att det lossnar för Daniel Richardsson, det var på tiden, kommenterade Jacob Hård.

Stora partier av banan i Ulricehamn var flacka och längs med stod tusentals människor. Närmare 30 000 räknades vara på plats i solskenet.

Tungt för de andra svenskarna

Johan Olsson, som legat lågt med tävlandet, hoppades på att vara en av huvudfigurerna, men han fick inte den dagen han hade hoppats på och slutade 48:a.

– Det borde inte gått så dåligt. Jag tycker att jag ska vara bättre än så här även om jag har en riktigt dålig dag. Vi måste göra en samlad bedömning om det här för jag har en högre bottennivå, sa Johan Olsson efter loppet.

– Det har inte stämt tekniskt för honom, från den allra första branten hade han inte flytet. Det har var inte det besked han ville ha, sa SVT:s expert Anders Blomquist.

Calle Halfvarsson hade det också tungt och hamnade på en sextondeplats.

– Jag tror vi får se en annan Calle Halfvarsson redan i morgon, sa Anders Blomquist.

På damsidan kom Charlotte Kalla på en tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet