Charlotte Kalla ser fram emot VM i Lahtis Foto: Bildbyrån/SVT

Kalla: ”Ska vara som bäst på startlinjen i Lahtis”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla kunde enkelt köra hem stafettguldet till Piteå. Efteråt berättade hon i Vinterstudion om sina förhoppningar inför VM i Lahtis. ”Jag ska vara i mitt bästa slag när jag står på startlinjen”, säger Charlotte Kalla.

Det var en glad Charlotte Kalla som kom in i Vinterstudion efter SM-guldet i stafett med Piteå. Efter en säsong fylld av motgångar ser det äntligen ljust ut nu när VM i Lahtis börjar närma sig.

– Det är ju det här jag har tränat för hela året, att försöka ta sig till den här formtoppen. Målet är att jag ska vara i mitt bästa slag när jag står på startlinjen i Lahtis. Att de snabbaste loppen ska köras då, säger Charlotte Kalla i Vinterstudion.

Vinterstudion

Lyckats komma tillbaka

Kalla fick sämsta tänkbara start på säsongen när hon tvingades bryta världscuptävlingarna i Ruka för vad som skulle visa sig vara förmaksflimmer. En incident som satt sina spår i 29-åringen.

– Det var väldigt obehagligt, just under loppet. Det var svårt att förstå för jag inte hade upplevt det tidigare, säger Kalla.

– Men det är skönt att jag inte haft några känningar efter det.

Fått öva på tålamodet

Förmaksflimret gjorde att Kalla tvingades till vila, men efter comebacken har formen sakta men säkert pekat uppåt. Idag känner hon sig både starkt fysiskt och psykiskt.

– Jag kan vara glad att jag hade den där skadan i slutet av sommaren för det gjorde att jag fick sätta mitt tålamod på prov. Det hade jag med mig in i säsongen. Samtidigt känns inte som att jag få öva på något annat än mitt tålamod, säger Kalla.

Med tre veckor kvar till VM i Lahtis känner hon att hon är på rätt spår och hon hoppas på att hitta rätt mental inställningen till mästerskapet.

– Det handlar om att vara sugen under hela mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet