Kalla slutade fyra i lördagens fristilslopp. Foto: Bildbyrån

Kalla fullföljer Tour de Ski: ”Inga andra planer”

Uppdaterad
Publicerad

Efter dagens fjärdeplats står det klart att Charlotte Kalla fortsätter i Tour de Ski och ska köra hela touren. ”Det finns inga andra planer” säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Kalla fixade en fin fjärdeplats i lördagens fristilslopp över 5 kilometer, och fortsätter nu tävlingen. Rikard Grip gläds över Charlotte Kallas prestation i Toblach.

– Det var väldigt kul att se henne åka i dag. Det var ett helt annat tryck i åkningen, säger Rikard Grip.

Tour de Ski

Efter loppet ville Kalla ändå vänta med besked om fortsättningen, men det beskedet kom ändå ganska snabbt. Och det var positivt.

– Det handlar mycket om helheten, hur saker och ting känns vad kroppen ger för svar, säger Rikard Grip och syftar på vad Kalla och hennes tränare Magnus Ingesson gick igenom efter dagens insats.

”Viktigast med positiva känslor”

Rikard Grip tror att Kalla har goda möjligheter att klättra ytterligare i tourens resultatlista under de två sista tävlingarna.

– Men det viktigaste är ändå att hon får med sig goda och positiva känslor inför fortsättningen om man ska se det individuellt, säger Rikard Grip.

Charlotte Kalla ligger tolva i Tour de Ski, 3.35 minuter efter täten, inför morgondagens 10 kilometer masstart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet