Charlotte Kalla har lagt den tunga säsongsstarten bakom sig. Foto: TT/Bildbyrån

Kalla: ”Gäller att hålla i tyglarna lite grann”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har lagt den tunga säsongsstarten bakom sig. 29-åringen är på plats i Val Müstair – och har som mål att försöka konkurrera i alla lopp i Tour de Ski. ”Men det gäller att hålla i tyglarna lite grann”, säger Kalla till SVT Sport.

Tour de Ski drar igång med klassisk sprint på nyårsafton – och Charlotte Kalla gör en efterlängtad comeback i världscupen.

– Det känns jättekul att vara tillbaka och få dra igång med sprint, säger Kalla när SVT Sport träffar henne på det svenska landslagets hotell.

Tour de Ski

”Ska försöka konkurrera i alla lopp”

– Jag ska försöka konkurrera i alla lopp, så är det, fortsätter Kalla.

Men som hon sagt tidigare kommer resultatet inte i första hand.

– Känsla och prestation kommer att vara mycket viktigare. Det är många utmaningar i sig med masstarter, sprint, jaktstart – lite speciella distanser så det kommer verkligen utmana skallen att vara här och nu och försöka få ut mesta möjliga av kroppen för dagen.

Efter kollapsen i världscuppremiären i Ruka konstaterade man att Kalla drabbats av ett förmaksflimmer.

– I början var det lite frustrerande att inte ha koll på hur lång tid det skulle ta att återhämta sig och känna att jag var redo att tävla igen.

”Det spratt inte i kroppen”

Tiden efter Ruka fingerade distans- och styrketräning till en början ganska bra, berättar Kalla. Men på fartpassen upplevde hon att fick hög mjölksyra tidigt.

– Det spratt inte i kroppen, men ganska snabbt byttes den känslan och i Lillehammer var det både en go känsla i kroppen men också så mycket glädje att vara tillbaka i tävlingsspåret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet