Kalla: ”Har fått en tankeställare”

Uppdaterad
Publicerad

De norska dopningsfallen gör att Charlotte Kalla har sett över sina rutiner en extra gång. ”Man har fått en tankeställare” säger hon till SVT Sport

Charlotte Kalla tvingades avstå helgens tävlingspremiär i Bruksvallarna på grund sjukdom. Men just nu hon ser inte något hot för att inte kunna vara med på startlinjen i nästa helgs världscuppremiär i finska Ruka.

– Så som utvecklingen gått nu borde jag snart vara i träning igen. Jag hade lite hög temperatur i kroppen i går, men känner mig piggare sedan i går kväll, säger hon i en intervju till SVT Sport.

Vinterstudion

Hon tycker att de norska dopningsfallen, och de heta diskussionerna och synen på medicinering med astmamedicin är tråkig.

– Det är givetvis supertrist, och jag tror att mycket kommer att handla om det här under hela säsongen, säger Kalla.

”Skapar orostankar”

Hon medger själv att hon har fått lite andra rutiner när det gäller vad hon stoppar i sig.

– Det skapar ju lite orostankar. Jag vill checka allt en extra gång, jag har fått mig en tankeställare, säger Kalla.

– Man måste se över rutinerna man har och dubbelcheckar mot röda och gröna listan. Sedan kan man inte måla upp något katastrofscenario, det gäller bara att jag är noggrann med vad jag stoppar i mig.

Satsar mot VM

Kalla, som tränar på egen hand den här säsongen, har VM i Lahtis som sitt stora mål den här säsongen. Fram till dess kommer hon att tävla samtliga världscuptävlingar fram till jul, men kommer att avstå Tour de Ski.

– Jag hoppas att vara i riktigt bra slag under VM i Lahtis. Jag vill vara med väldigt högt upp och fightas där, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet