Foto: Scanpix

Vann elitseriefinalen – men åker inte till VM

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteålaget förlorade elitseriefinalen mot Anette Norbergs Karlstadlag. Trots det får de representera Sverige på damsidan i VM.

Karlstad vann elitseriefinalen i Härnösand mot Skellefteå, sedan skipper Anette Norberg avgjorde med sista stenen och säkrade segern – 9-8. 

Därmed fick lag Norberg revansch för förlusten senast under SM-veckan mot lag Sigfridsson.

Matchen var jämn och välspelad och var oavgjord 7-7 efter åtta omgångar. I sista visade Anette Norberg vilken världscurlaren hon är avgjorde med två poäng med matchens sista sten.

– Det var en bra match, där Karlstad fick en väldigt bra inledning, på grund av misstaget från Skellefteå. Sedan avgjordes allt på slutet – och där var Anette väldigt vass, säger svenska förbundskaptenen Peter ”Peja” Lindholm till SVT Sport.

Men trots segern blir det inte Norbergs lag som åker till VM i Riga nästa månad.

–  Vi kommer att få åka, säger Maria Wennerström, i Skellefteålaget, till norran.se.

– De andra har inte haft i närheten av en sådan här säsong, och internationellt är det vi som har presterat, fortsätter Wennerström.

Laget har bland annat ett EM-brons, ett SM-guld och nu ett elitseriesilver från säsongen – redan innan elitseriefinalen var det klart att de skulle till VM.

– Till EM var det Skellefteå jag tog ut, där hade de redan ett försprång. Till VM är det hela säsongen som gäller, och då är det ju upp till Karlstad att visa att de är värda platsen, säger Lindholm om laguttagningen..

– I det internationella programmet (efter EM) var inte Karlstad före – det var helt klart. Jag hade ett snack med Anettes lag, och det var inga konstgheter alls, fortsätter Lindholm.

Och väl i Riga är målet klart:

– De är jäkligt bra, det är bara att konstatera. Visst vet jag att tjejerna vill gå för medalj, säger Lindholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.