Lindström klättrade när hungrig Fourcade vann

Uppdaterad
Publicerad

En hungrig jagande fransman i Österrike kunde bara sluta på ett sätt. Martin Fourcade gick ut som sjua i skidskyttejaktstarten – bjöd på fullt skytte – och var först i mål.

Fourcade hade en jagande tysk i Simon Schempp bakom sig efter sista skyttet men tysken stod chanslös. Fredrik Lindström gjorde ett mycket bra lopp och klättrade från 47:e till 22:e och hade bara en bom som kom i liggande.

– Han gör ett bra lopp. Fredrik har 21:a åktid och det är helt okej. Hade det varit ett vanligt lopp hade han varit 12:a, säger expert Björn Ferry.

Världscupen i skidskytte

Johannes Thingnes Bö, som låg i täten när jaktstarten inleddes, sköt bort sig med två bom på tredje skyttet. Samma gällde Emil Hegle Svendsen.

Arwidsson snabbaste skytt i fältet

Tobias Arwidsson, som startade som 57:a i dag, gjorde även han en klättring i resultatlistorna. Han slutade 47:a och var den som sköt snabbast i hela fältet. Den sammanlagda tiden på hans fyra skytten var 1,30. Men åkningen finns inte där.

– Det är svårt att säga det där med åkningen. Han har ju tränat hårt i många år och att ta en minut i åkningen är inget man bara tar. Han har sin största chans i stafetten, säger Ferry om Arwidssons åkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet