Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindström om Pichler: ”En överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

Wolfgang Pichlers utnämning som förbundskapten för skidskyttelandslaget kom som en överraskning för Sveriges enda toppåkare Fredrik Lindström. ”Nyheten kom väldigt snabbt”, säger Lindström, som nu pratat med Pichler, till SVT Sport.

När SVT Sport förra veckan avslöjade att Wolfgang Pichler gör comeback som förbundskapten höjde SVT Sports expert Björn Ferry ett varningens finger för att Sveriges bästa åkare, Fredrik Lindström, inte skulle vara särskilt nöjd över att valet föll på Pichler. Så här en vecka efter har Lindström fått tid på sig att smälta utnämningen.

– Det kom lite som en överraskning, nyheten kom väldigt snabbt, säger Lindström, som fick beskedet via SVT Sport.

”I ett annat skede”

Lindström hade Wolfgang Pichler som tränare under en av tyskens tidigare sejourer som förbundskapten.

– Jag har ju haft Wolfgang som tränare förr och jag känner honom väl. Han är en tränare som ställer tuffa krav och det behövs, där kan han tillföra mycket. Sen är det ju så att jag är i ett annat skede i min karriär nu än jag var när vi jobbade tillsammans, då var jag en junior och idag är jag mer etablerad.

Pichler är känd för sin auktoritära stil och detaljstyrning, något som Björn Ferry trodde kunde bli ett problem för Lindström, men efter att de två har pratat menar nu Lindström att han tror att samarbetet kan fungera.

Fortsätter med Jacobsson

– Vi har pratat och är överens om att jag är i ett annat skede i min karriär och behöver ha möjlighet att nyttja andra experter för mitt skytte till exempel. Jag har ju jobbat med Jonas Jacobsson (paralympisk guldmedaljör i skytte) och det samarbetet vill jag fortsätta med. När det gäller fysen så delar jag mycket av Wolfgangs tankar. Jag tror att det kommer fungera, säger Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.