Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindström en tiondel från pallen

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindström slutade fyra i masstarten i Pokljuka, en ynka tiondel från pallen. Ryska stjärnan Anton Sjipulin vann.

Avslutningen av loppet blev riktigt dramatisk.

Lindström sköt fullt i sista skyttet och hade god segerchans hela vägen in på upploppet. Men svensken fick ge sig i spurtstriden mot Sjipulin, Fourcade och Simon Eder, Österrike, som knep tredjeplatsen bara tiondelen före Lindström.

– Han hade inte riktigt de sista krafterna i dag, men han visar att kapaciteten finns där, säger SVT Sports expert Magdalena Forsberg om Lindström som i och med fjärdeplatsen stod för ett nytt säsongsbästa.

Noterbart är att Fredrik Lindström, som hade tätkänning hela tiden, var den enda av toppåkarna som sköt fullt i tävlingen.

– Jag är jätteglad att få gå till juluppehåll med en sådan här framgång i ryggen, även om det är klart att pallen hade varit optimalt, säger Lindström till SVT Sport.

Frankrike har lämnat in en protest mot vinnaren Anton Sjipulin, om den går igenom blir Lindström trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.