Nathalie Eklund råkade ut för en otäck krasch. Foto: SVT Sport

Nathalie Eklunds säsong över

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Eklund kraschade otäckt i dagens storslalom i Lienz. Inre ledbandet och främre korsbandet har gått av, visar magnetkameraundersökning, och nu är säsongen över.

– Det är klart att det känns väldigt surt att bli skadad, men nu får jag ta det härifrån och jag ska se till att komma tillbaka ännu starkare och snabbare, säger hon i ett pressmeddelande.

Nathalie Eklund körde ur i första åket. Hon fick ett felskär, grenslade en käpp, snurrade runt och blev liggande. På tv-bilderna ser det ut som om vänster knä viker sig åt helt fel håll och hon skriker ut sin smärta.

Eklund kunde dock resa sig men kände att hon inte kunde ta sig ner för egen maskin. Hon fick åka ner med pulka och kördes sedan till sjukhuset i Lienz för att magnetröntgas.

Beskedet blev tungt: inre ledbandet och främre korsbandet är av. Imorgon flygs hon hem till Sverige och på onsdagen väntar ytterligare undersökning på Sophiahemmet i Stockholm.

– Normalt sett kan det ta tio månader innan man kan tävla igen efter en sådan här skada, säger Per Liljeholm, landslagsläkare, till SVT Sport.

Eklund är inte ensam svensk alpinstjärna att skada knäet den här säsongen. Sara Hector kunde konstatera att säsongen var över för två veckor sedan. I dag fick Ylva Stålnacke samma tråkiga besked efter att ha skadat sig under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.