Stina Nilsson trillade i sprintkvalet och är ute ur tävlingen. Foto: Bildbyrån

Nilsson föll – inte vidare från kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson föll i sprintkvalet i Davos och tog sig inte vidare till kvartsfinal. ”Svintråkigt”, säger hon till SVT Sport.

Stina Nilsson reste sig efter fallet och tog sig i mål som 31:a åkare, 28 hundradelar från den 30:e plats som hade räckt för att ta sig vidare från kvalet.

– När jag hade tränat på banan så var vallarna kvar, sedan hade de krattat bort dem så jag visste inte hur jag skulle ta kurvan, förklarar Nilsson sitt fall.

Vinterstudion

– Jag hade tjänat några sekunder på att stå på benen, säger hon krasst.

Beskriv känslan vid fallet?

– Fruktansvärt vidrigt på den här höjden, efter fallet visste jag att det var jävligt på håret.

”Kändes inte alls bra”

Inte heller Ida Ingemarsdotter tog sig vidare från kvalet.

– Kroppen kändes inte alls bra, säger hon till SVT Sport.

Världscupledaren Heidi Weng, Norge, som varit på pallen i alla tävlingar såhär långt under säsongen, åkte också ut i kvalet efter att ha haft blott 35:e tid.

Sundling snabbast av alla

Svenska glädjeämnen fanns likväl, Jonna Sundling var snabbast av samtliga åkare i kvalet och Hanna Falk hade tredje bästa tid.

– Jag är mycket nöjd men det kändes lite segt, jag försökte mata på så fort jag kunde, säger Sundling.

Övriga svenskor vidare till kvartsfinal är Jennie Öberg (10:a i kvalet) och Linn Sömskar (26).

Samtliga svenska herrar vidare

Alla svenska herrar är vidare till kvartsfinal. Teodor Peterson var snabbast med en elfteplats, och sedan följde Marcus Hellner (14:e), Johan Edin (23:a), Emil Jönsson (25:a) och Oskar Svensson (28:a).

Calle Halfvarsson är fortsatt förkyld och missar sprinttävlingen. Fransmannen Lucas Chavanat noterade kvalets bästa tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet