Halfvarsson missar även söndagens tävling. Foto: Bildbyrån

Förkyld Halfvarsson missar sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson missar även söndagens sprint och lämnar Davos i förtid, bekräftar skidförbundet för SVT Sport. ”Det här är en åtgärd för att undvika fjolårets säsong”, säger landslagsläkaren Peter Vanky.

Med känningar i halsen stod Halfvarsson över lördagens tremil med avsikten att vila upp sig inför söndagens sprint.

– Jag har heltäckningsmatta på rummet och det är väldigt torrt där, så det känns som en allergisk reaktion från den, sa han till SVT Sport.

Vinterstudion

”Tror inte det är en infektion”

Både Halfvarsson och förbundskapten Rikard Grip hoppades att 27-åringen skulle kunna tävla i dag, men så blir inte fallet.

– Han mådde sämre i morse, han har känt av något men vi tror inte att det handlar om en infektion, säger landslagsläkaren Peter Vanky till SVT Sport, och menar att det är en åtgärd för att undvika att fjolårssäsongens sjukdomsproblem upprepar sig.

– Vi ställer in tidigare, så får han åka hem och bli frisk.

Strålande säsongsstart

Halfvarsson kommer alltså inte stanna i Davos kommande vecka, vilket var den ursprungliga planen.

Calle Halfvarsson har annars inlett sprintsäsongen strålande, med en andraplats i premiären i Ruka och seger i Lillehammer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet