Nilsson: ”Trivs bäst i lugn och ro”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra etappsegrar och trea totalt. Efter succén i Tour de Ski har skidstjärnan Stina Nilsson samlat ny kraft på hemmaplan – och hittat lugnet utanför strålkastarljuset. ”För mig är det jätteviktigt – det är då jag kan andas mest”, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson gick ut som etta i den numera klassiska avslutningen i Tour de Ski.

Men redan i början av klättringen uppför fruktade Alpe Cermis fick svenskan se sig passerad av norskan Heidi Weng. Också finskan Krista Pärmäkoski tog sig förbi.

Vinterstudion

Vila efter tour-succén

Istället blev det en tuff kamp om tredjeplatsen – där den svenska stjärnan lyckades hålla undan för Ingvild Flugstad Östberg.

Efter urladdningen har Stina Nilsson unnat sig en välförtjänt paus. 23-åringen valde bort tävlingarna i Toblach och Ulricehamn – och framför allt lämnade hon strålkastarljuset. 

”Det är då jag kan andas”

– För mig är det jätteviktigt – det är då jag kan andas mest. Att hela tiden vara tillgänglig och uppassad, det passar inte mig, säger Nilsson till SVT Sport.

– Jag trivs bäst när jag får vara i lugn och ro i fred.

Men på Lugnet i Falun är Nilsson tillbaka. På söndag väntar masstart i klassisk stil över 15 km, men först på programmet står sprint i fristil.

– Jag tycker att det ska bli väldigt kul att köra skejt på den här banan, har aldrig gjort det förut. Och jag hoppas på att det kommer mycket folk – jag tror att det blir bra tävlingar.

Se världscupsprinten i Falun från 13:15 i SVT1 och appen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet