Norsk hjälpande hand till falu-VM

Publicerad

Tre månader före skid-VM i Falun ser det ut som att Sverige, tack vare nyförvärv från Norge, kan få ett lag i backhoppning till mästerskapet.

I fjol bestämde sig norrmannen Jonas Sandell för att hoppa för det svenska landslaget. Nu har också hans 18-årige landsman, Christian Inngjerdingen, blivit svensk landslagshoppare. Dessa två bildar stommen i det svenska laget tillsammans med Carl Nordin och Simon Eklund.

Sveriges norske förbundskapten, Trond Jöran Pedersen, hoppas nu på svenskt deltagande i VM-lagtävlingen.

-För en tid sedan såg det mörkt ut, men nu är jag mer optimistisk. Nu gäller det för killarna att, via internationella tävlingar, också kvalificera sig till VM i Falun. Men det ska förhoppningsvis gå bra, säger Pedersen och fortsätter:

-Den stora fördelen med de norska förstärkningarna är att deras tuffa inställning visar de svenska backhopparna vad som krävs för att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.