Foto: TT Nyhetsbyrån

Northug hotar att nobba VM

Uppdaterad
Publicerad

Falun-VM kan bli utan en stor stjärna.

Petter Northug hotar att nobba mästerskapet.

Istället kan han komma att satsa på långlopp.

Många har förmodligen räknat med att Petter Northug ska vara ett av de största affischamnen i det skid-VM som kommande vinter avgörs i Falun. Men nu riskerar de att bli utan norrmannen.  

Anledningen är att Northug, precis som i fjol, valt att stå utanför landslaget och istället träna på egen hand.

”Inte samma särbehandling”

Den närmaste vecka ska Northugs team inleda förhandlingar med det norska skidförbundet, för att stjärnan ska kunna åka VM och världscupen.

Förra säsongen nådde parterna en överenskommelse som de var nöjda med. Norska TV2 skriver dock att förbundet har slagit fast att Northug inte kommer att få samma särbehandling i år, något som Northugs team inte tänker gå med på.

– Vår utgångspunkt är att vi fick till ett fint avtal i fjol som båda parter har sagt att de är väldigt nöjda med. Vi går in i denna förhandling med tanken att få till ett bra avtal i år också, säger Northugs manager Are Sörum Langås till TV2.

Funderar på långlopp

Langås säger, som svar på en direkt fråga, att det finns andra alternativ för Northug förutom att sluta ett avtal med förbundet.

– Ja, det gör det. Det är inte ett alternativ för Petter att lägga av, men långloppscirkusen är ett spännande alternativ.

Tror du att det löser sig med ett avtal?

– Det återstår att se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.